donderdag 5 juli 2012

Lopen voor CF

Overmorgen staat hij dus gepland; de Mond-tot-Mond loop.
Hoewel Albert in eerste instantie erg voortvarend te werk ging om de lopers van 'ik loop voor CF' te ondersteunen, kwam het hele zaakje begin juni (lees; start van het EK voetbal) een beetje op z'n gat te liggen.
Dat wil zeggen; er werd nog wel aandacht aan geschonken, maar het hoge tempo dat hij in het begin had, was duidelijk in wat langzamer vaarwater beland. Wél kwamen er steeds meer enthousiaste lopers bij. En door dat enthousiasme ben ik zelf ook weer enthousiast geworden. Héérlijk om te zien dat The Spirit er is.

Iemand die ook gaat lopen voor CF is M. Ik ken haar niet persoonlijk, maar Albert kent haar wel en heeft haar ook papieren gegeven waarop mensen de lopers kunnen sponsoren. Enthousiast nam M. de papieren mee naar de school van haar kinderen en probeerde op die manier geld binnen te halen van leerkrachten en ouders.
Weer iemand anders is B. Hij is een jaar of vijftien geloof ik. Hij en zijn moeder zouden zaterdag ook meelopen, alleen heeft de moeder haar been bezeerd en kan ze helaas niet meedoen. B. zélf loopt de loop dus nog wel en heeft intussen ook een aardig bedrag bij elkaar gesprokkeld.
Wat de moeder dus vanmorgen bij ons afgaf.
Een oudere buurman, die absolúút geen loopervaring had, heeft zich spontaan aangemeld om ook te lopen voor CF. De nieuwe buurman is wél een ervaren loper en heeft de buurman zover weten te krijgen dat ze nu dus met hun tweeën voor CF gaan lopen.
We kwamen hem zaterdag op de jaarmarkt tegen. De beste man is door het lopen al acht kilo kwijtgeraakt en dát is denk ik net waar het de initiatiefnemers van deze Mond-tot-Mondloop (de huisartsen in dit dorp) om te doen was.
Als ik hem zeg dat ik het kei-goed van hem vind zegt ie: 'Ja maar ik moet ook wel Alie. Ik loop ja voor jou....!' Hahah, de lieverd. Als je dát dan ziet en hoort krijg ik zowaar een brok in mijn keel.
Al die mensen, velen die mij en alle andere CF'rs én deze rotziekte, helemaal niet kennen en die dan belangeloos een paar kilometer gaan rennen; ik vind het FANTASTISCH.

Zelf zal ik aanstaande zaterdag de lopers aan gaan moedigen. Vanaf een plekje waar ik alles goed kan zien hoop ik.
Albert zal mij niet de hele tijd gezelschap komen houden, want hij gaat ook nog tussentijds foto's maken. Achterop een quad wel te verstaan.
Gisteravond heeft hij al even proef mogen draaien en ik geloof dat dat goed ging. Het was de bedoeling dat Albert achterstevoren op de quad plaats zou nemen en vanuit die positie foto's zou maken van de lopers, maar dat gaat niet lukken. Dus hebben ze (hij en de quad-eigenaar) iets anders besloten. Ik ben er al blij om want andersom op dat ding leek mij nou niet bepaald een heel veilige actie.

Albert heeft een aantal bedrijven weten te vinden die t-shirt's hebben gesponsord. Deze shirts worden niet alleen zaterdag gedragen door de lopers maar we hopen er ook een paar zo, los uit het handje, te verkopen. Voor een ieder die de shirt én die dag als aandenken wil.
Ik wil de volgende sponsors sowieso even bedanken; Joyce de Vries van Het Creatieve Brein, Raymon en Marlies Schulte van kapsalon-unique in Valthermond, mijn eigen Albert natuurlijk met a-picturefotografie, Marcel Beek en Henry de Roo van roobeek-advies, Erwin Paas van Klussenbedrijf Erwin Paas en André en Dina van der Laan van Vis en Snacks van der Laan.
Allen héél hartelijk dank voor jullie sponsoring. 

De laatste dingetjes zijn nu zo'n beetje allemaal geregeld.
Met andere woorden; de loop kan gehouden worden.
Ik ben heel erg benieuwd. Het aantal inschrijvingen schijnt, vooral voor deze eerste keer, best hoog te zijn.
Een klein deel daarvan loopt dus voor CF.

Ik wil iedereen die zaterdag voor CF loopt heel veel succes wensen. Ik (en ongetwijfeld íedereen die iets met CF te maken heeft) ben enorm trots op jullie.
Ook wil ik de andere mensen die op welke manier dan ook hun steentje bij hebben gedragen, heel erg bedanken. Ik wil er een paar noemen; Monique, Anita, Ingrid, Inge en Gea. Er zijn meer mensen die hun steentje op welke manier ook hebben bijgedragen, maar dit vijftal heeft het initiatief genomen om voor CF te gaan lopen en hebben ook diverse keren bij elkaar gezeten om over dit onderwerp te vergaderen. Vandaar dat ik hun even expliciet wil noemen.

Een verslag van de loop en hoeveel geld er is binnengehaald voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting  laat ik uiteraard weten in een volgende blog.7 opmerkingen:

 1. hoi allie,
  veel succes zaterdag ga aan jullie denken.
  mooi dat er zoveel mensen mee willen doen
  en dat er veel geld word binnegehaald voor veel onderzoek van cf.

  liefs anne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel lieve Anne. We hopen ook op een mooi bedrag. We zullen zien.
   liefs, Alie

   Verwijderen
 2. Top initiatief! Geniet er van zaterdag :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Mara. Ja wat een goed doel hè? En ik ga zeker genieten. liefs, Alie

   Verwijderen