zaterdag 4 juni 2011

Lijnen enzo (deel 2)

Onderstaande blog is een 'oudje' uit mijn blogarchief op Hyves. Hij is destijds geschreven in juni 2007

De weegschaal en ik zijn niet elkaars beste maatje. Dat is ook nog nooit zo geweest.
Een dikke tien jaar geleden werd ik bestempeld als té licht en nu weer als té zwaar. Op de één of andere manier is het ook nooit goed...!!!
Maar het begon me op te vallen dat ik mijn trouwring niet meer zo goed van mijn vinger kon krijgen en die ene broek die altijd perfect zat, paste niet meer. Hmmmm..., dan ga zelfs ík nadenken over de oorzaak.
Vorige week was ik weer voor de gewoonlijke apk-keuring in het umc en na het beluisteren van mijn longen, vroeg de arts mij nog even plaats te nemen op de weegschaal.
Bah, wat vervelend. Probeer ik dat ding thuis uit alle macht te ontwijken en ontlopen en word ik dan daar keihard terug gefloten.
Nou ja, wat moet, dat moet (zucht). Ik dacht; ik ga toch niet kijken op het venstertje hoe erg het gesteld is. Maar jawel; de dokter was zo vriendelijk om het getal (oei, zoveel??) even hardop uit te spreken. Daar was dus geen ontkomen meer aan. Met één blik in mijn dossier constateerde hij dat ik toch wel weer ietsjes was gegroeid. (zucht; alsof ik dat zelf niet wist)
Maar oke, er moet iets gebeuren en daarom ben ik sinds afgelopen zondag aan het lijnen. Nou ja, ik probeer te lijnen. Want in de praktijk valt dat dus echt niet mee.
Vooral niet als je zo van lekker eten en lekkere dingen houd als ik.
En als ik trek in iets krijg kan ik (volgens Sonja) beter een stukje fruit eten en daarom ligt er nu fruit op onze, anders altijd zo lege, fruitschaal. En dat terwijl ik dus absoluut géén fruiteter ben.
Ik probeer het heus wel, maar als er één bakje nectarines door is, heb ik voor de rest van dit jaar genoeg fruit gegeten. Bij wijze van spreken, dan hè.
Wát ik vooral moet laten staan, zijn dus de repen chocola die Albert regelmatig koopt, of die lekkere ham-kaas-broodjes bij 't Stoepje weg. Géén 48+ kaas, maar magere kaas op brood. En in plaats van dat handjevol noten, dus plakjes komkommer en kleine tomaatjes. (slik) Maar oke, ik doe het voor een goed doel. Ik moet die broek weer aan, en mijn trouwring weer om.
'k Ben benieuwd hoelang ik het deze keer vol houd....:

2 opmerkingen:

 1. Hoi Alie, dat hoor je toch niet vaak, dat iemand met CF moet lijnen, hoe gaat het er nu mee? Ik heb ook een paar broeken die me niet meer passen, maar ik ben er erg verheugd over omdat ik gewoon eindelijk eens wat zwaarder ben geworden (gebruik sinds een jaar drinkvoeding). En er mag zelfs nog wat bij v/d longarts. Ik hoop dat je inmiddels weer wat vaker lekkere dingetjes kunt eten!!
  Liefs van Sandy (Ydnas)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Sandy, wat een bizar idee hè??
  Zo ben je té licht en zo ben je té zwaar.
  Helaas ben ik sinds september vorig jaar in totaal tien kilo kwijt geraakt, alleen ik weet niet wat de reden is.
  Ik lijn nl al een flinke poos niet meer. Het lukte toch niet en ach; ik vond dat ik maar gewoon blij moest zijn met die extra kilootjes.
  Maar als ze er zonder een duidelijke reden afvliegen is dat toch geen prettig idee hoor.
  Ik moet eind van deze maand naar het ziekenhuis, maar als ik wéér afgevallen ben moet er maar even goed naar gekeken worden.

  BeantwoordenVerwijderen