dinsdag 11 oktober 2011

Nu alweer ietsjes ziekig....????

Amper een week na het beëindigen van mijn laatste iv-kuur en ik begin me alweer wat zieker te voelen.
Ik merk het vooral aan mijn hoestbuien 's nachts en het feit dat ik bij inspanning weer behoorlijk sneller benauwd raak. Afgelopen nacht heb ik wéér eens behoorlijk lopen spoken. Ik hoest veel, heel veel vieze sputum op en het lijkt maar alsof er geen einde aan komt. Ooit heb ik de bodem toch wel een keer bereikt??
Moeten die longen van mij een keertje leeg zijn??
Ik kan maar één ding concluderen, en dat is wat ik vorige week al een beetje dacht; de kuur heeft niet voldoende geholpen. Nu is dat een beetje moeilijk te bepalen bij mij. Vreemd genoeg begin ik steevast in de derde week van het kuren altijd weer te hoesten. Geen productieve hoest, meer een kriebelhoest. En daarom heb ik zélf altijd het idee dat het een vorm van irritatie is. Of een allergie, al zeggen de heren doktoren in het UMCG dat dát niet het geval is.
Hoe het ook zij, de derde week staat garant voor meer hoesten. Ik maak me daar eigenlijk nooit zorgen om, want zodra ik met de kuur stop, stopt het kriebelende hoesten ook. Vandaar mijn gedachte dat het hier om irritatie of allergie gaat...:-)
Het verschil nu met al die andere keren is dat ik nu blijf  hoesten. Het is niet, zoals anders, afgenomen en gestopt. Ik hoest nog steeds en het lijkt nu zelfs wat erger dan vorige week te zijn.

En eigelijk komt me dat bar slecht uit. Al moet ik bekennen dat het nooit goed uitkomt natuurlijk.
Maar oktober is voor ons een drukke maand.
Ten eerste gaan we het aankomende weekend met een aantal buren (we zijn met z'n tienen) naar Preston Palace in Almelo. Dat is een oud ziekenhuis dat omgebouwd is tot een overdekte evenementenhal. Ik ben er nog nooit geweest, maar heb al zoveel enthousiaste verhalen gehoord van die en gene dat ik er gigantisch veel zin in heb.
We gaan 1 nacht, wat inhoud dat we zaterdagmiddag in kunnen checken en zondagmorgen dus weer uitchecken. De rest van die zaterdag kunnen we dus doen en laten wat we willen. Eten en drinken zit bij de prijs inbegrepen. En als de lampen 's nachts uitgaan hoef je niet eerst Almelo nog in, Preston Palace is dus ook een hotel. We rollen zo ons hotelbedje in.
Er is een indoor-kermis, een bowlingbaan, een bioscoop, kroegjes in de 'kroegenstraat' en allerlei restaurantjes. Eigenlijk is het dus vertier voor iedereen. Ik ken zelfs mensen die op een saaie, koude of regenachtige zondag een middagje met hun kids naar Preston Palace gaan.
Even waren we bang dat Medidis, de zuurstofleverancier, moeilijk zou gaan doen, maar gelukkig viel dat enorm mee en is alles keurig geregeld.

Zondag, maandag en dinsdag heb ik tijd om bij te komen van ons uitje met de gezelligste buurt van Nederland. Want woensdag ben ik jarig en vier ik mijn zevenendertigste verjaardag. 's Avonds en 's middags zal er visite komen, wat altijd reuze gezellig is, maar er ook voor zorgt dat ik de dagen daarna gevloerd ben.
Het lag in de bedoeling om de buurtgenoten, waar we veel mee omgaan, te vragen voor de vrijdagavond, maar ik vrees dat dát misschien toch iets té vlot na de eigenlijke verjaardag is. Het lijkt me beter om dat even naar een later tijdstip te verzetten.
Zaterdag heeft Albert z'n eerste beurs. Namelijk van de ondernemersvereniging van Valthermond die onlangs nieuw leven is ingeblazen. Om dit te vieren is besloten om met andere Valthermondse ondernemingen een beurs te houden, waar hopelijk de inwoners van Valthermond en omstreken een kijkje komen nemen om zo te zien wat de handelsvereniging van Valthermond allemaal te bieden heeft. Wat we namelijk niet wisten was dat er ruim negentig bedrijven/bedrijfjes geregistreerd staan bij de kamer van koophandel. En dát allemaal in in ons kleine Valthermond.
Natuurlijk wil ik ook even m'n neus op die beurs laten zien. Even kijken wie iedereen is en hoe het allemaal loopt. Want naast Albert staat ook mijn nichtje met haar schoonheidssalon en één van onze buren met zíjn onderneming op de beurs.
Gelukkig is het daarna een kleine week rustig en heb ik alle tijd om weer lekker bij te komen en op te laden voor het volgende feestje.

En daarom hoop ik dat het hoesten, de sputum, benauwdheid en hangerig zijn, van korte duur zal zijn. Dat ik me wat lekkerder voel als we naar Almelo gaan en op mijn verjaardag ook geen ingezakte pudding-figuur zal slaan. 

7 opmerkingen:

 1. hoi alie,
  ken je wel niet maar lees altijd je verhalen,
  hoop dat je ook snel beter voelt,
  ik zit ook aan de zuurstof en heb nu een onderhoudskeur azitromycine ben er net mee begonnen moet er nog wel aan wennen maar merk wel dat mijn sputum minder word.
  misschien ook wat voor jouw.

  groetjes anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Anne, bedankt voor je reactie en leuk dat je mijn blogs leest.

  Ik heb de Zithromax (Azitromycine) ook jaren gebruikt, maar helaas doet deze antibiotica niets meer bij mij.
  Ik ben sinds kort begonnen met het inhaleren van Tobi. Om en om met de Colistine. Hopelijk dat dat gaat helpen, we houden onze vingers gekruist....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hè meid wat balen! Gelukkig is het al bijna zaterdag, dus pp pak je in ieder geval mee! Alvast veel plezier gewenst. Dikke kus.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Balen joh! Hopelijk knap je snel weer wat op! Dat hoesten (ook 's nachts) is slopend! Hier helaas ook ervaring mee op't moment.. Hou je haaks he!

  Liefs Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo balen is dat, dat je je zo snel na een kuur alweer ziekig voelt, het komt inderdaad nooit goed uit, maar soms gewoon echt helemaal niet.
  Zelf heb ik vaak tijdens de kuur dat er heel veel vies sputum loskomt, beschouw ik altijd als een soort van goed teken ;) Maarja, bij jou is het al een week na de kuur, maar wie weet is het toch nog allemaal troep wat er nog even uit moet..... Hoop dat je je snel beter voelt!
  Liefs Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor de reacties.
  Ik ga er ook maar gewoon vanuit dat het ff een dipje is. En anders toch maar even aan de bel trekken dus.
  Maar éérst nog wel even naar PP.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hoop dat je al wat beter voelt.

  groetjes anne

  BeantwoordenVerwijderen