donderdag 5 april 2012

Verknipte wereld

Ik heb het al vaker gezegd; het Nederlandse rechtssysteem deugt van kant.
Soms hoor en lees je van die dingen die je verstand te boven gaan. Dingen waarvan je je afvraagt; gebeurt dít écht in Nederland? En zo ja; waarom word hier niet harder tegen opgetreden???
Gisteren had ik weer zo'n moment.
Ik las vluchtig het nieuws van de Telegraaf op mijn mobiel en las het volgende schokkende bericht;


Vrijspraak voor besmetten kleuter 

Laatste update:  3 april 2012 19:08 

AMSTERDAM - Een 31-jarige Amsterdammer die verdacht werd van het plegen van ontucht met zijn 4-jarige stiefdochter en haar zo met twee soa's besmet zou hebben, is vrijgesproken. 

Foto:  ANP
Het Openbaar Ministerie had een celstraf van drie jaar geëist. Volgens de rechter is het feit dat zijn stiefdochter chlamydia en gonorroe had te weinig bewijs voor een veroordeling.
Het meisje had de soa's volgens de rechter ook op een andere manier kunnen oplopen. Een deskundige had tegenover de rechtbank eerder verklaard dat het wel degelijk waarschijnlijk is dat het meisje de soa's door geslachtsgemeenschap heeft opgelopen. Zowel de man als de moeder van het meisje heeft de geslachtsziektes.
De man moet wel zes maanden de gevangenis in voor ontucht met twee andere meisjes van 11 en 12 jaar. De verdachte lokte de twee naar een huis in Almere waar zij vervolgens naar pornofilms moesten kijken en een onbekend drankje moesten drinken. Ook betastte de man hen.


Écht, als ik zoiets lees draait mijn maag zich om.
En kan ik in de verste verte GEEN ENKEL BEGRIP opbrengen voor de rechter die dus doodleuk meent dat een vierjarige (!!!) kleuter de geslachtsziekte ook op een andere manier kan hebben opgelopen.
Túúrlijk, want een vierjarige heeft ook al wisselende sexuele contacten. Wat dom dat we daar zelf niet op gekomen waren....;-(
Wie komt er in hemelsnaam op voor de rechten van dat kleine meisje?? Ze woont in een huis met viespeuken die dus klaarblijkelijk gewoon hun gang kunnen gaan, want er 'valt toch niets te bewijzen.'
Het maakt me zo ongelooflijk boos.

Moet er een bezem door ons rechtssysteem?? JA ABSOLUUT.
Het schijnt dat wij op Europees gebied best streng zijn met onze straffen, alleen worden die straffen (bijna) nooit opgelegd door een rechter. En dat vind ik schandalig.
Het klinkt hard, en er zullen ongetwijfeld genoeg mensen zijn die het helemáál niet met mij eens zijn, maar sommige misdaden verdienen de doodstraf.
Ieder mens word met een rein geweten geboren. Maar als je als mens een ander mens van het leven beroofd heb je, in mijn ogen, al je rechten verspeeld en kan daar alleen maar een passende straf op volgen.
En dat geld helemaal voor misdaden waarbij kinderen het slachtoffer zijn geworden.
Zoals zo'n Robert M. bijvoorbeeld. Zet hem in een klein roeibootje, zonder peddels, op de Atlantische Oceaan. En eigenlijk vind ik dat nog te aardig voor zo'n viezerik. 

Wat ik met deze blog hoop te bereiken?? Tja, eigenlijk weet ik wel zeker dat ik hiermee niks bereik. Maar het is soms wel even fijn om, na het lezen van een dergelijk bericht zoals hierboven, je gal te spugen en even te zeggen dat we in een verdomt verknipte wereld wonen......!!!

2 opmerkingen:

 1. hoi alie,
  had net je bericht gelezen
  je hebt hellemaal gelijk het rechtsysteem klopt voor geen meter,vaak doen ze meer wat,en maken er een zootje van.
  zou een strenger systeem moeten komen om alles op orde te maken in het systeem.

  groetjes anne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi!

  Nederlands recht is krom....

  Groet,

  David (OEF)

  BeantwoordenVerwijderen