woensdag 19 juni 2013

Week 25

En zo zijn we inmiddels in week 25 beland.
Op het moment van dit schrijven is het vies warm in Drenthe. Het zweet parelt op m'n neus en voorhoofd. Dat houdt dus in dat we weer flink zout tot ons moeten nemen.
Ik kan inmiddels met zekerheid zeggen dat ik absoluut níet gemaakt ben voor dit soort temperaturen. Ik voel me er niet lekker door en als ik in beweging kom, hijg ik als een ziek, oud paard. Het zal door de hoge luchtvochtigheid komen. Fijn is anders.

Toch kan ik me niet herinneren dat ik er als kind zoveel last van had. Ik vond de zomer en de warmte heerlijk. Paradeerde rond in korte broeken en vond het heerlijk om naar het zwembad te gaan.
Nu vind ik de zomer wel fijn, maar dan wel met aangenamere temperaturen alsjeblieft.
Momenteel sluit ik me het liefst op in huis, voor de ventilator. Omdat het buiten gewoon niet te doen is.

Afgelopen vrijdag ben ik naar mijn ouders geweest waar de barbecue al klaar stond. Broer, schoonzus, nichtje Alyssa, mijn tante en nichtje waren ook aanwezig. Dat was erg gezellig. Het zag er niet naar uit dat het fijn barbecue-weer zou worden, maar uiteindelijk viel dat honderd procent mee, dankzij een partytent en een terraskachel.
Ik voelde me niet helemaal lekker dus ik ben niet de hele avond gebleven. Omdat Albert een opdracht had voor zijn nieuwe onderneming Studio Valthermond was ik die avond alleen en heeft mijn moeder mij naar bed geholpen.
De volgende dag vierde mijn schoonzusje haar 26e verjaardag. Ik ben die zaterdag lekker lang op bed blijven liggen om goed uitgerust naar de verjaardag te kunnen. Dat werkte want ik voelde me stukken fitter dan de dag daarvoor.
Het was gezellig en tot mijn blijdschap werd Alyssa wakker en mocht ze nog even bij ons in de kamer zitten, waar ze algauw weer de grootste lol had met alle opa's, oma's en oom's en tante's.
De zondag was dus wederom een dag van inhalen. Vaderdag hebben wij dit jaar maar even uitgesteld naar een andere zondag.

Deze week staat er gelukkig weinig in mijn agenda. Het enige dát in mijn agenda staat is een leuk uitje voor de vrijdagavond met mijn moeder, tante, schoonzusje en nichtje Tanja. We gaan gezellig met z'n vijven naar El Zorro, waarvoor ik nog een dinerbon had liggen. Ik heb er gigantisch veel zin in. Hopelijk valt het dan met de temperaturen wat mee zodat we niet al zwetend leeglopen aan tafel.
Mijn vriendinnetje M was gisteren jarig, maar die zit heerlijk met manlief en kids in het bloedhete Italië. Ik zal haar opzoeken zodra ze weer terug zijn.

En nu?? Nu eerst lekker eten en dan daarna nog even horizontaal op bed. Sinds enkele maanden heb ik er een gewoonte van gemaakt om na het avondeten even op bed te gaan om te slapen. Ik vind het een heerlijke gewoonte. Ben het klaarblijkelijk ook nodig. En dus geven we daar maar gewoon aan toe.

Toedeloe.......,

2 opmerkingen:

  1. fff hier is het ook zo warm, mijn vader had vandaag enorm last van zuurstoftekort en ook wij werden er moe van. Hopelijk krijgen we binnenkort toch een beetje lagere temperaturen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verschil ...hier was t gisteren bewolkt en winderig....helemaal niet eens lekker buiten zit weer. Vandaag is het drukkend warm,hoofdpijn weer en niets doe weer. Volgens mij kan ons lijf dat gewoon niet echt meer lekker aan en oja slaap slecht weer(te warm)

    BeantwoordenVerwijderen