dinsdag 4 juni 2013

Alyssa's eerste verjaardag

Zoals ik al in mijn vorige blog schreef, word mijn kleine nichtje Alyssa aanstaande donderdag 1 jaar.
Het is verbazingwekkend hoe snel dit jaar is omgevlogen. Alle kleine hoogtepunten in haar leventje hebben we nu meegemaakt; verjaardagen, Sinterklaas, kerst, oud & nieuw, etc etc.
Ze staat op het punt om te lopen. Wéér een hoogtepunt.
Allemaal heel mooi natuurlijk, maar met weemoed bedenk ik dat het 'baby-zijn' er nu echt af is. Ze is gewoon geen baby meer. Ze krijgt 's avonds nog een zogenaamde papfles, maar voor de rest eet mevrouw gezellig mee. Ze heeft zo haar voorkeuren, al moet ik eerlijk bekennen dat ze absoluut geen moeilijke eter is. Het merendeel wat men in haar giechel schuift wordt met smaak verorbert.

Gewoon lekker rustig bij tante Alie op schoot zitten zit er ook niet meer in. Baby's die eigenlijk geen baby meer zijn, zijn stukken beweeglijker en willen álles zelf doen. Ik verbaas me meer dan eens hoeveel uithoudingsvermogen dit meisje heeft. Ik heb, na twee uurtjes in haar nabijheid te zijn geweest, mijn tong op de vloer liggen. En dan is zij nog steeds zo fit als een hoentje (en ook nog net zo beweeglijk en druk als twee uur daarvoor). Meestal moet de grote prinses (ik dus) even slapen en bijkomen als ik weer in het gezelschap van de kleine prinses (Alyssa) ben geweest.
Dat neemt niet weg dat ik gewoon ontzettend van haar geniet. Ik ben dol op dit kleine meisje en vind het een verrijking van m'n leven. Een verrijking voor mijn familie.

Waar ik ook enorm van geniet is de manier waarop Alyssa met Albert omgaat. Als ze bij hem op schoot zit, legt ze heel vaak even haar hoofdje tegen z'n borst alsof ze even 'pauze' heeft en dit contact gewoon even prettig vind.
Nog leuker vind ik het om mijn ouders te zien. Die zijn ook dol op het meisje. Het is gewoon vertederend om te zien hoe mijn vader, van nature toch een beetje een brombeer, met haar omgaat en andersom.
Ze houd enorm van stoeien en dan moet je juist bij mijn vader zijn.

Ik heb een fotocollage gemaakt; Alyssa in een jaar tijd. Van juni vorig jaar, tot nu.


Donderdag vieren we haar verjaardag. Er zullen foto's gemaakt worden en die zal ik ongetwijfeld met jullie delen in mijn volgende blog.


2 opmerkingen:

 1. Het is een mooi meisje! En inderdaad, wat gaat het snel! Weet nog dat ik bij mijn ouders in Alkmaar zat toen je me een bericht stuurde EN een foto. Vond Alyssa meteen een mooie meid. Geniet er donderdag maar lekker van! Fijne dag alvast. -X- Patries

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja wat een schatje is het hè??? En het gaat inderdaad snel Patries. Maar dat zie jij ook wel met Indy, die eind deze maand alweer twee wordt.

   -X

   Verwijderen