zaterdag 8 september 2012

Verkiezingen

OMG...!!! Worden jullie ook zo moe van die verkiezingsdebatten op televisie?? 
Ik word er zo langzamerhand zelfs een beetje chagrijnig van. Iedere avond worden we geconfronteerd met dat gezeur en gezeik dat politiek heet. 

Nog niet eens zo lang geleden vond ik de politiek best interessant. Het beluisteren van hun standpunten, hoe ze tegenover bepaalde zaken staan, wat de redenatie van bepaalde partijen zijn.
Maar zo langzamerhand maakt Nederland er een poppenkast van. Een poppenkast á la Amerika, waar die debatten ooit zijn uitgevonden. En nu heeft de media in Nederland het idee opgevat om dat ook maar in ons kikkerlandje in te voeren. 
Was het tijdens de vorige verkiezing al erg, deze keer is het 'over the top'....
Iedere keer worden dezelfde programma's weer besproken. En nogmaals, en nogmaals en ach, tuurlijk, nogmaals. En het ergste van alles vind ik; géén van die partijen doet wat hij belooft als ze daadwerkelijk in de regering komen. Met andere woorden; allemaal leuke praatjes en beloftes, maar ze daadwerkelijk nakomen; HO MAAR!!!

Mijn moeder vroeg me vandaag; "Ga je volgende week ook stemmen?"
Ik heb altijd, sinds ik mág stemmen, gestemd. Tenminste, waar het de landelijke verkiezingen betreft bedoel ik. "Het is een zogenaamd democratisch recht dat we hier in Nederland hebben en dan moet je er ook gebruik van maken," is altijd mijn motto geweest. Maar nu, voor het eerst in bijna twintig jaar heb ik het sterke gevoel om NIET te gaan stemmen. Álles in de politiek staat me momenteel tegen.
Hoe wíj, in ons rijke Nederland, met ónze burgers omgaan, vind ik schandalig. Dat de mensen in verzorg- of verpleeghuizen niet de juiste zorg krijgen die ze verdienen. Dat hulpeloze ouderen, die ons land ná de oorlog weer hebben opgebouwd, niet de aandacht en verzorging krijgen waar ze recht op hebben. Dat deze mensen niet dagelijks gedoucht kunnen worden en soms zelfs úren in hun eigen ontlasting moeten liggen voor er iemand komt om te helpen; SCHANDALIG!!! Er zijn steeds minder mensen in de zorg te vinden, want de druk is torenhoog. En er word gigantisch veel van je verlangt. Of dat mogelijk dan wel haalbaar is, is uiteraard een bijzaak. Iemand die in zijn kantoortje zit kan dat ook gemakkelijk bepalen. Hoeft zich daar ook niet druk om te maken. Die sluit om vijf uur zijn kantoor weer af en gaat fluitend naar huis naar moeders de vrouw.
Voor de inwoners van verpleeg- en verzorgingshuizen word steeds vaker een beroep op de familie gedaan. Maar helaas kan familie ook niet altijd bijspringen. Vader of moeder helpen met het eten, helpen als hij of zij naar het toilet moet. En dat zou ook niet moeten hoeven. Want daar zijn die instellingen toch voor....???

Een andere ergernis is het feit dat er zoveel mensen een beroep moeten doen op de voedselbanken in Nederland. IN NEDERLAND!!! Één van de rijkere landen op deze aardkloot.
Ik hoorde ooit iemand zeggen; 'er is helemaal geen armoede in Nederland.' Ammehoela, wáár zit jij de godganse dag met je dikke reet??? Achter het bureau op kantoor en in je vrije tijd op het voetbalveld, een gezellig café of in de bioscoop met vrienden....??? Er is wel degelijk armoede in Nederland. Gelukkig niet in mijn directe omgeving, maar ik sluit absoluut mijn ogen niet. Ik weet dat er heel veel mensen onder de armoedegrens leven. Die niet dagelijks een stukje vlees bij de warme maaltijd kunnen betalen, er zijn er zelfs genoeg die niet dagelijks een warme maaltijd op tafel kunnen zetten. Die ieder dubbeltje, bij wijze van, tien keer moeten omdraaien voor ze hem uit kunnen en durven geven.
Mensen die door pech in een situatie zijn beland waar ze maar net de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Omdat ze bijvoorbeeld gescheiden zijn, er alleen voor komen te staan, buiten hun schuld om in een situatie komen die ze liever ook niet zouden zien.

Er gaat zoveel de staatskist in, onder andere doordat de overheid op bijna alles belasting legt. Wij zouden in principe een steenrijk land moeten zijn, toch willen de heren politici ons doen geloven dat we straat- en straatarm zijn. We moeten bezuinigen en flink ook. Maar juist NIET op de dingen waar niet verder op bezuinigd KAN worden!!!! Ik ben geen politica (godzijdank niet zeg), maar dát is dus wat ik wél heel zeker weet.
Er kan en mag niet meer bezuinigd worden in de zorg, en laat alsjeblieft de ouderen ook met rust. Die hebben het al moeilijk genoeg, net als de chronisch zieken. Juist deze doelgroepen verdienen het om een steuntje in de rug te krijgen van hun regering. Ze worden door hun lijf óf hun leeftijd al in de steek gelaten, laat de politiek dat niet ook nog eens gaan doen!!!
Ik ben een groot liefhebber van ons Koninklijk Huis, maar dat deze mensen geen belasting hoeven te betalen is te zot voor woorden. Juist zij hebben poen zat, lever maar wat in!!! En als ze niet in willen leveren, dan moeten ze maar gekort worden op hun staatsinkomen. En nu ik er zo over nadenk; waarom niet gewoon allebei?? Ik denk dat Bea het in de praktijk écht niet zal voelen in de portemonnee.

Ik vind ook, en zal daarbij wel tegen menig been schoppen (sorry daarvoor) dat we teveel opgelegd krijgen door Europa. Ik vind dat we genoeg geklungeld hebben en dat het tijd word om uit de EU te stappen.
Waarom zouden we een soort van 'superstaat' willen creëren?? Er komen steeds meer landen bij in de EU, waardoor we ook met steeds meer landen rekening moeten houden. We kunnen onze eigen problemen al nauwelijks de baas, laat staan dat we ook nog de regels van Brussel moeten opvolgen.
De Euro is het stomste project wat men ooit heeft ingevoerd en het is nog steeds jammer en kwalijk dat dáár nooit een referendum over gehouden is. We hadden bij de gulden moeten blijven. Óf het nu nog een goed idee is om de euro weer in te ruilen voor de gulden weet ik niet. Ik denk dat dát uiteindelijk ook alleen maar geld gaat kosten.
Maar feit is dat er miljarden naar Griekenland zijn gegaan, óns belastinggeld, en de vraag is maar of we het ooit terug zullen krijgen.
Tuurlijk moet je mensen in nood helpen. Daar ben ik het absoluut mee eens, maar eens moet je de geldkraan sluiten. En die geldkraan had voor Griekenland véél en veel eerder gesloten moeten worden.
Misschien is het een idee om ónze regering naar landen als Griekenland te sturen. Die wéten namelijk wat bezuinigen betekend en inhoudt. Want de Griekse regering maakt er een potje van.
En omdat wij ons zo betrokken voelen bij Europa, zitten wij er nu ook tot onze neus toe in.... Het is hard, ik weet het.
Maar goed, onze politiek weet hoe ze hard tegen het eigen volk moeten zijn, dan moeten ze dat ook maar tegen de EU zijn.
Ik denk dat het op de lange termijn alleen maar goed is voor íedereen als we uit de EU stappen. Iedere Nederlander zal daarbij gebaat zijn. Geen gekoeienneer vanuit Brussel met dreigende taal over sancties als we weer 'iets' overschrijden.

Ik kan nog úren zo doorgaan. Heb eigenlijk zoveel op te noemen en aan te merken.
Als ik dan die uitgestreken smoelen op de buis zie maakt me dat misselijk. Ze weten helemaal niet wat er écht leeft in Nederland. Wat de ergernissen bij de mensen zijn. Wat wíj, het volk, nu eigenlijk willen.
Er is bij de huidige groep politici niet één persoon waar ik een goed gevoel bij heb. Waar ik écht vertrouwen in heb. En daarom rijst dus ook de vraag; ga ik wél of ga ik niet stemmen woensdag??? En eerlijk; ik neig dus heel erg naar niet.
Wat het ook gaat worden aanstaande woensdag, ik zal blij zijn als de week om is en dat geëmmer en die debatten weer gewoon voorbij zijn.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Alie,
  Ik ga uit principe altijd stemmen, je zegt het al: we hebben gelukkig een democratie.
  Ik vind de punten gezondheidszorg (en met name ouderen en chronisch zieken met een ernstige ziekte), armoede (stel je voor dat Lauren en Alyssa arme ouders hadden) en europa ook heel belangrijke punten.
  Ik heb die punten bij www.kieswijzer.nl het meeste gewicht gegeven. Toen kwam er een partij uit, en daarvan heb ik op hun site de standpunten gelezen. Ik ga op hen stemmen. En dat ik het met andere punten niet helemaal eens ben is maar zo.

  Overigens heb ik een Belgische vader, en daar is het met geld smijten toch minder hoor! Veel minder luxe overheidsgebouwen, minder ambtenaren en managers in de gezondheidszorg.
  De ziekenhuizen en scholen zijn wat armoedig maar patienten worden goed geholpen en de kinderen krijgen goed onderwijs.
  Nederlandse politici praten te graag en weten alles beter achter een bureau.

  Groetjes,

  Karlijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stem Geloofwaardige Politiek!

  BeantwoordenVerwijderen