dinsdag 23 oktober 2012

Verjaardag

Mijn verjaardag was TOP....!! Ondanks het feit dat ik me niet super fit voelde en om die reden ook wat tegen de verjaardag opzag, is het een heel leuke en vooral gezellige dag geworden. 
Ik ben door iedereen enorm verwend. 
Mijn hoogtepunt was (tja, ik weet het; het begint misschien te vervelen....sorry) dat kleine Alyssa voor de allereerste keer op mijn verjaardag aanwezig was. 
sabbelen op Alie haar vinger

Haar papa en mama waren gewoon naar hun werk en daarom kwamen opa en oma (mijn ouders) met de kleine meid langs. En zoals altijd was er voor 'tante' Alie weer een gigantische glimlach en dat maakt dat mijn dag al niet meer stuk kan. Wat een héérlijk moppie is het ook. 
Ze had zelfs een cadeautje voor me bij zich. 

's Middags was het dus best een volle bak. Overigens heel gezellig hoor, maar toen iedereen naar huis was, was ik gevloerd. Ik maak bij iedere verjaardag gevulde eitjes. Ik vind het leuk om te doen en geniet nog meer van de reacties die ik met mijn eitjes scoor. 
Eigenlijk vind ik het maken van de hapjes net zo leuk, maar sinds enkele jaren geven we dat uit handen. En laten we de plaatselijke slager een mooie schaal maken. Of, zoals nu, met mijn verjaardag, hebben we GK Party Service gevraagd een schaal te maken.
hapjesschaal gemaakt door Gunhar
 Hoewel ik het dus heel jammer vind dat het me niet meer lukt om zélf de hapjes klaar te maken, ben ik in één ding heel stellig; de gevulde eitjes worden gewoon door MIJ gemaakt. Door mij en niemand anders...!!
Maar met die drukte van 's middags en de moeheid die daarop volgde, besloot Albert dat ik na de warme maaltijd een uurtje naar bed ging en dat hij de gevulde eitjes zou maken. Neeee !!! Niet MIJN gevulde eitjes...
Maar hoe ik ook tegenstribbelde, mijn wederhelft was niet om te praten. 'Je wilt toch vanavond ook een gezellige avond hebben?' vroeg hij me. Natuurlijk, wat een vraag.
'Als je nu tóch van alles en nog wat gaat doen, voel je je vanavond geheid ellendig. En dat zou ik enorm jammer vinden.' Tja, dan kun je nog zoveel tegenstribbelen, ik wéét dat hij gelijk heeft. Wat soms enorm irritant is trouwens...:-)
Hij vraagt me de ingrediënten op te schrijven die door mijn eitjes gaan en belooft me de eitjes zo goed mogelijk te maken.
Toch niet helemaal gerust dat ik hem de verantwoordelijkheid over MIJN eitjes heb gegeven ga ik naar bed. Eerst maar even vernevelen en dan heerlijk de oogjes dicht.

Tegen acht uur maakt Albert me wakker. We hebben de visite gevraagd na de koffie te komen, dus tegen borreltijd. Trots laat hij me de schaal met gevulde eitjes zien. Het ziet er goed uit. Hij heeft het eigeel-mengsel met behulp van een spuitzak in mooie rozetten in de gehalveerde eieren gespoten. En het geheel afgemaakt met fijngehakte bieslook. Ik had het niet beter kunnen doen, en ik ben uiteraard trots op m'n mannetje.
En dan ook wel weer blij dat hij zo volhardend is geweest en mij naar bed heeft gestuurd. 'k Heb toch maar mooi weer anderhalf uurtje mee kunnen pikken. En dat was ik wel even nodig.
Toch blijf ik 's avonds wel wat kortademig. Iets dat mij helemaal niet zint. Ik ben per slot van rekening net met de kuur gestopt en je mag dan verwachten dat het iets beter met je gaat. Toch??
De verjaardagsvisite druppelt één voor één naar binnen en ook 's avonds word ik nog even goed verwend.
 Dan gaat Albert met de gevulde eitjes rond en.....gelukkig; iedereen vind het lekker!! Ik zelf vind zijn eitjes zelfs beter dan mijn eigen eitjes....:-) dus dat wordt nog wat voor de volgende verjaardag.

De volgende dag (en zondag) is een inhaaldag. Ik hang op de bank en er komt weinig tot niks uit me.
Albert heeft 's avonds, met de buurt, van de buurtvereniging een spooktocht, maar ik besluit heel wijs om gewoon lekker thuis te blijven. Ik had het bovendien ook niet kunnen doen, want de route was modderig en er moest ook over slootjes gesprongen worden, haha. Dat zie ik mezelf niet meer doen en al helemaal niet met de rolstoel.
Niet dat ik het erg vond of het gevoel had dat ik iets gemist heb ofzo. Ik heb lekker naar Ik Hou Van Holland gekeken. Lekkere zaterdagavond-televisie.
Zondag moet Albert natuurlijk weer werken en dus ben ik op mezelf aangewezen. Ik heb de dag benut om wederom middels slapen weer op de rails te komen. En dat is gelukt.
Ik kan nu stellen dat mijn benauwdheid, vergeleken met vorige week, stukken is verbeterd. Wél ben ik nog hangerig, maar dat heb ik eigenlijk al een paar jaar en zal wel te maken hebben met mijn fysieke toestand.
Het was dus een geslaagde verjaardag, een lekker weekend en ik kan alleen maar zeggen; op naar de 39!!!


4 opmerkingen:

 1. OOohhh Alie, nu moet je toch maar eens prive je adres sturen, zodat ook ik je eens een kaart kan sturen bij ziek, verjaardag of zomaar...
  Ik ben blij dat je zo genoten hebt...en zo n akelig verstandige man hebt haha(zo herkenbaar)
  Ook hier is het na de kuur nog steeds hoesten en kriebelhoesten ....grr vrees dat het erbij gaat horen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, ik heb je inmiddels mijn adres via FB gegeven dus kom maar op met die kaart. Hahaha. Wel je adres erbij vermelden, dan kan ik je ook een kaart terug sturen.

   Verwijderen
 2. Hallo Alie,

  Nog gefeliciterd met je verjaardag! Alyssa begint helemaal niet te vervelen, hoor. Mijn zusjes en ik zijn ook nergens blijer mee dan met onze kinderen.
  Ik zit nu al te typen omdat mijn dochtertje geen rekening houdt met de wintertijd, maar zelfs nu hoor je mij nog niet klagen. Alyssa ziet er trouwens heel bijdehand uit, over een tijdje zitten haar papa en mama misschien ook wel 's-morgensvroeg Dora te kijken.
  Ik ben ook gek op gevulde eieren, het is rottig voor je dat je het niet zelf hebt kunnen doen maar dat Albert het voor je heeft gedaan is wel heel lief. Dat je je verjaardag fit doorgekomen bent is inderdaad belangrijker, ik vind het zelf altijd gezellig iedereen weer eens te zien.
  De herfstvakantie was heel leuk, mijn zusje en haar zoontje waren er ook. We zijn naar Brugge geweest, naar Iguana in Vlissingen (onze 2 boenders vonden de reptielen geweldig) en we hebben veel langs het strand gewandeld. Volgend jaar of in mei al gaan we zeker naar Bartje.
  Ik hoop dat je gezondheid stabiel blijft de komende winter. Het is heel droog weer denk ik, want ik heb heel weinig last van mijn astma. Speelt weer bij CF ook een rol?
  Groetjes,

  Karlijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tjee Karlijn, wat weer een verhaal meid. Bedankt voor je reactie.

   Bij mij speelt het weer soms een grote rol. In de zomer een hoge luchtvochtigheid betekend steevast benauwder zijn.
   Tijdens de herfst en wintermaanden heb ik ook altijd meer last van de overgang als je naar buiten gaat. Binnen is het warm en als je dan buiten komt prikkelt dat toch de luchtwegen. Ik krijg dan altijd hoestbuien. Hetzelfde geldt ook weer als ik een poos buiten ben geweest en ik ga weer naar binnen. Klaarblijkelijk heb ik dan wat moeite met de overgang van temperaturen.
   Vroeger was ik tijdens de herfst en wintermaanden ook vaker ziek. Maar inmiddels maakt dat geen verschil meer. De kuren gaan tijdens de wintermaanden net zo hard door als tijdens de zomer.

   Verwijderen