zaterdag 3 november 2012

De Brugbeurs

....Tja, ik schreef het al na het beëindigen van mijn laatste kuur, tweeënhalve week geleden; ik ben niet zo opgeknapt als dat ik eigenlijk zou willen.
Komt erbij dat ik een week later de griepspuit kreeg en jawel; Alie zit weer echt in de lappenmand.
Tegen beter weten in hoopte ik dat het vanzelf wel weer zou overgaan. Is toch een beetje mijn ding, dát struisvogelpolitiek spelen. Altijd hopen dat het vanzelf wel weer over zal gaan....
En nee, zoals zo vaak ging het niet 'vanzelf' over. Sinds twee dagen hoest ik zelfs meer, komt er meer sputum en heb ik een vol gevoel.
Ik ben al minstens zes weken niet ibuprofen-vrij geweest. Als ik die roze krengetjes niet slik voel ik me ziek met de hoofdletter Z.
En dus heb ik vanmorgen, met een loodzwaar gevoel in m'n benen, besloten om dan toch maandag maar Groningen te bellen.
Íets wat ik dus allesbehalve leuk vind, (jullie kennen immers mijn ziekenhuisfobie) maar ik moet nu toch maar even de verstandigste zijn. Gezien het feit dat ik mijn laatste kuur nog maar net achter de kiezen heb vrees ik toch een opname. Al wil ik daar ook niet te lang bij stil blijven staan en eigenlijk wil ik ook niet op de zaken vooruit lopen. Mijn artsen weten hoezeer ik opnames haat dus met een beetje geluk en wat puzzelen komen we er met een thuiskuur uit.

Wat ik op dit moment heel erg jammer vind is dat ik de Brugbeurs moet missen.
Iets dat een jaar geleden door de plaatselijke ondernemersvereniging is opgezet en dit jaar grotere vormen heeft aangenomen door er een modeshow en een Miss Borger-Odoorn verkiezing aan vast te knopen.
Albert, eerst bestuurslid en inmiddels penningmeester van deze ondernemersvereniging, heeft er de afgelopen zes weken zijn ziel en zaligheid in gestopt. Er moest zo ontzettend veel geregeld en georganiseerd worden.
Promotiemateriaal, advertenties, gasten, modellen, juryleden, kleding en sponsoren, etc etc. Je hebt geen idee wat er allemaal bij komt kijken en wat er allemaal nodig is om iets dergelijks van de vloer te krijgen. En dan heb ik het helemaal nog niet over zaken als verlichting, geluid, catering enzovoorts.
Albert heeft dit onderdeel van de Brugbeurs samen met kapper Raymon van kapsalon Unique en kapster Anet van kapsalon Anet op zich genomen. De overige leden van de ondernemersvereniging hebben de organisatie van de Brugbeurs op zich genomen.

Nu is Albert iemand die geen half werk aflevert en dus ging hij er niet voor de volle honderd procent voor, maar voor de volle tweehonderd procent.
De afgelopen twee weken was hij vaker van huis dan dat hij thuis was. En er werd ook alleen nog maar over de Brugbeurs gepraat. Als het niet met mij was, dan was het wel via de telefoon met iemand anders, die ook, in welke vorm dan ook, iets met deze beurs van doen heeft.
Ik was donderdag zover dat ik eigenlijk het woordje Brugbeurs niet meer horen kon. En ben dus ook héél blij dat het EINDELIJK 3 november is en dat vandaag dus DE dag is.

Maar omdat Albert er z'n ziel en zaligheid in heeft gelegd had ik het leuk gevonden om vanmiddag even te gaan kijken. Dat lag ook in de bedoeling.
Maar helaas voel ik me daar gewoon niet fit genoeg voor. Ik heb heel erg zitten dubben of ik nu wél of niet uit bed zou komen. Een dagje lekker onder ons warme dekbedje klonk ook heel aanlokkelijk, toch heb ik mezelf een schop onder m'n kont gegeven en ben opgestaan. De puf alleen om ook nog naar 't Brughuus te gaan voor de Brugbeurs is ver, heel ver te zoeken. Dat betekent immers; netjes omkleden, mezelf optutten, haren in de plooi vegen, alle spullen bij elkaar zoeken en in mijn tas mikken, de kou in, auto in, auto uit, Brughuus in en dan vrolijk en gezellig een paar uur zitten ginnegappen terwijl ik het allerliefste gewoon in mijn joggingbroek, t-shirt, vest en pantoffels blijf lopen, op de bank ga hangen met de haard en televisie (of radio) aan.
En als ik al deze dingen tegen elkaar opweeg is het alweer zo'n warboel in mijn hoofd dat ik gewoon besluit om lekker voor die laatste optie te kiezen. Thuis, op de bank, bij de haard.
De modeshow en Miss Borger-Odoornverkiezing wordt door Pieter, m'n aangetrouwde neef, opgenomen en op die manier kan ik over een poosje toch dit hele gebeuren bekijken.

Voor nu, wens ik iedere ondernemer op de Brugbeurs veel succes en veel plezier toe. Hopelijk overtreffen jullie het bezoekersaantal van vorig jaar. Toi, toi, toi zou ik zeggen. En wat mezelf betreft; ik houd jullie op de hoogte.

3 opmerkingen:

 1. He Alie ,
  Wat balen dat je niet opknapt...wel verstandig dat je gaat bellen maandag maar hopelijk ga je je spontaan wat beter voelen....
  liefs....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Jolanda. Het is helaas niet 'vanzelf' over gegaan, dus ik ga morgen bellen. 'k Hoop alleen zo dat ik het thuis mag doen....

   liefs.

   Verwijderen
 2. Hallo Alie, wat rottig voor je dat je je niet OK voelt. Ik hoop dat je thuis kunt blijven. Ik heb tijdens mijn zwangerschap meer dan een maand in het ziekenhuis gelegen en heb toen net als jij een ziekenhuisfobie opgelopen. Gebrek aan privacy en je eigen leventje niet kunnen regelen geven veel stress, he?
  Dat je de Brugbeurs hebt moeten missen is sneu.
  Wat betreft die Barbie-DVD's, als je geen ruzie wil krijgen met je familie zou ik ze Alyssa niet cadeau doen als ze wat groter is. Ze zijn zo vervelend.
  Kijkt Alyssa trouwens al tv? Lauren keek graag Bumba en Mickey Mouse Clubhuis toen ze nog heel klein was. Hoeveel avonden wij wel niet geen journaal konden kijken omdat 'Muis' (zo noemde ze Mickey Mouse Clubhuis) opstond.....
  Veel beterschap!
  Groetjes,

  Karlijn

  BeantwoordenVerwijderen