zondag 18 november 2012

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk.....

't Is heerlijk om weer thuis te zijn. Er gaat niets boven je eigen huis, eigen bed, eigen toilet en eigen douche.
Ik weet precies waarom ik het liefste thuis kuur. DIT is mijn plek.
Het was dinsdag half zes eer we het hospitaal mochten verlaten. Of liever gezegd; konden verlaten. Het heeft even geduurd voor de apotheek mijn medicatie klaar had, dus daar was het wachten op.
Thuis werd ik verwelkomd door onze veestapel.
 Jerry, onze zwarte kater, heeft de hele avond gelukzalig bij mij op schoot gelegen. Blijkbaar blij dat ik weer thuis was.

Donderdag kon Albert een resterend deel van de antibiotica ophalen bij onze eigen, vaste, apotheek in Nieuw Amsterdam. Daar moest hij echter ook nog wachten. Het schijnt dat de Tazobactam een erg vervelend goedje is om te maken. De apotheek had haar handen er vol aan.
Vanaf donderdag kreeg ik ook meer last van jeuk. Vooral op m'n hoofd. Dat was vrijdag niet anders. Zaterdagochtend doet mijn hoofdhuid pijn als ik tijdens het wassen mijn haren wil kammen.
En die dag heb ik niet alleen last van een jeukend hoofd, écht ALLES jeukt. Ik word er helemaal kriegel van.
Het enige dat niet jeukt zijn mijn voeten. Voor de rest kriebel en krabbel ik me een ongeluk.
In de nacht van vrijdag of zaterdag beginnen mijn lippen en vingertoppen ook weer te tintelen. Het tintelende gevoel van mijn vingertoppen neemt in de loop van de dag af, mijn tintelende lippen blijven raar voelen.
Vandaag, zondag, tintelen mijn vingertoppen niet meer, maar mijn lippen nog wel. Gelukkig heb ik vandaag ook niet meer zoveel last van de jeuk. Het is er nog wel, maar gisteren zat ik mezelf gewoon in de weg door dat gekriebel, en dat valt vandaag dus enorm mee.
Tóch ga ik voor de zekerheid morgen wel even mijn longarts bellen. Die had vorige week vakantie maar is deze week weer terug. Ik heb van een hele horde andere CF'rs tal van oorzaken voorbij zien komen op FaceBook. Van de gebruikelijke bijwerkingen of allergie, tot een verstoorde leverfunctie. Ik neem geen enkel risico. Als het om een allergie gaat zou je dat met medicatie op kunnen lossen geloof ik. Ik laat het aan mijn longarts over om hier z'n licht eens op te schijnen.

Verder was het een behoorlijk rustige week. Vrijdagmiddag kreeg ik mijn vriendin P op bezoek, wat altijd gezellig is. Ze had wat lekkere spulletjes meegenomen voor onder de douche.
We delen op dit gebied een zelfde verslaving; shampootjes, douchegel, badschuim/olie, etc etc. Als je ons echt wild wilt hebben, moet je vooral iets nieuws geven voor onder de douche of in bad.
Ik kan dan ook niet wachten om het uit te proberen. Al lijkt me dat op dit moment, met m'n overgevoelige huid, even niet zo verstandig.
Maar wat in het vat zit, verzuurd niet zeggen ze. Dus dat uitproberen komt nog wel.

2 opmerkingen:

 1. Hallo Alie,
  Fijn dat je weer thuis bent, ook voor Jerry. Dieren zijn zo trouw. Jerry lijkt me echt een lieverd.
  Hopelijk gaan de bijwerkingen over.
  Groetjes,

  Karlijn

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel Karlijn. Het is inderdaad heerlijk om weer thuis te zijn. En Jerry is een lieverd, maar vréselijk verwend (komt door mijzelf...). En doordat hij zo verwend is, is hij soms ook ontiegelijk vervelend. Maar ik ben wel dol op dit katje. Héérlijk!! Huisdieren maken een huis een thuis vind ik.

   Verwijderen