vrijdag 31 mei 2013

Week in een notendop

Nog een paar dagen en de kuur zit erop. Tot mijn eigen verbazing had ik deze kuur weinig last van bijwerkingen, maar dat moet je natuurlijk nóóit hardop  uitspreken, want sinds twee dagen heb ik alsnog last van wat bijwerkingen. Ik ben gigantisch moe, maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat ik de maandag én dinsdag nogal veel (voor mijn doen althans) heb gedaan. Én ik heb sinds kort last van mijn maag.
Ik gebruik tijdens de kuur Nystastine voor m'n mond, omdat een pijnlijke mond (tong, gehemelte, binnenkant wang) één van de vaste bijwerkingen is, maar ik kreeg tijdens deze kuur na het innemen van de Nystatine last van brandend maagzuur.

En dus liet ik, niet geheel verstandig, maar goed, je doet ook maar wat, de Nystatine voor wat die is in de hoop dat dat brandende gevoel in mijn maag zou verdwijnen. Maar nee, nu heb ik nog steeds last van brandend maagzuur én omdat ik de Nystatine een paar dagen heb laten staan, een pijnlijke mond.
Ik ben dus erg blij te kunnen zeggen dat het einde van de kuur in zicht is.

Afgelopen zaterdag hebben Albert en ik onszelf verwend met een loungeset. Eigenlijk praten we daar al jaren over en daar blijft het dan ook bij. Maar nu hebben we de knoop door gehakt.
Bij de Karwei was een loungeset te koop die wij heel erg mooi vonden. En als je hem zaterdag kocht, kreeg je er gratis een parasol bij. Nou, dat soort aanbiedingen zie ik graag en dus heeft Albert zaterdag in alle vroegte de loungeset opgehaald.
Gelukkig was het maandag en dinsdag dusdanig aangenaam buiten dat we er ook gelijk gebruik van konden maken.
De picknicktafel, die eerst op die plek stond, staat nu achter het huis. Hij heeft jaren op het terrasje naast ons huis gestaan, waar hij ook prima stond, maar nu staat hij op een betere plek. Ons terras achter ons huis wordt nooit gebruikt en dat is natuurlijk best jammer. Nu kunnen we ook dáár zitten en het grote voordeel is dat we daar ook veel meer ruimte hebben.
Op ons terrasje naast ons huis staat nu dus de loungeset en hij staat daar prima.

Afgelopen maandag kwamen mijn broer, schoonzusje en kleine Alyssa op de fiets langs. Alyssa viert a.s donderdag haar eerste verjaardag en het gezinnetje kwam langs om de uitnodiging voor haar feestje aan ons te overhandigen.
heerlijk op de loungeset, máár mét wintersloffen aan.....;-)
We zijn dus lekker op onze nieuwe loungeset geploft en hebben daar heerlijk gezeten. Vanaf die plek en vanaf de loungeset hebben we ook een veel mooier overzicht op de tuin. Goed gekozen dus, deze loungeset.
Het was heerlijk om broer, schoonzus en nichtje op de koffie te krijgen. En helemaal omdat het zo onverwachts was.
Alyssa is een heerlijk meisje. Zo vindingrijk en geïnteresseerd in alles. Niets blijft onaangeraakt in haar buurt. Alles word door die kleine knuistjes aangeraakt en ja, waar mogelijk, ook in het mondje gestopt. Je moet haar dus goed in de gaten houden, die kleine boef.
De zuurstofbril- slang blijft haar fascineren. Ze probeert hem toch steeds uit m'n neus te trekken. En hoewel iedereen haar vermanend toespreekt dat dat niet mag, trekken Alyssa en haar "tante" Alie zich daar niks van aan. Ik vind het juist wel leuk om haar spelenderwijs aan de slang te laten wennen. Dat die nu eenmaal bij "tante" Alie hoort. Dus dat ze het ding dan uit m'n neus graait en even moet voelen dat er lucht uitkomt vind ik helemaal niet erg. Het hoort er nu eenmaal bij.

Helaas heeft het zonnetje maar twee dagen geschenen, vanaf woensdag was het weer zoals voor die tijd; koud en nat. Wat heel erg jammer is, vooral omdat het al eind mei is. We zouden nu toch juist lekker lang buiten moeten kunnen zitten??
Morgen is het 1 juni, laten we hopen dat het vanaf dan zomers wordt. Daar zijn we met z'n allen enorm aan toe geloof ik.

Afgelopen week heb ik voor het eerst in m'n leven iets uit het buitenland besteld. En ik vond het dóódeng.
Mijn hobby, het kaarten maken, maakt dat ik bepaalde spulletjes niet in Nederland kan kopen, maar wel in het buitenland. Regelmatig speur ik dus verlekkerd rond op de site Simon Says Stamp, een grote online winkel voor de serieuze scrapbooker of, zoals in mijn geval, kaartenmaakster.
Na lang wikken en wegen, besloot ik de gok te wagen. Eerst heb ik advies aan m'n broertje gevraagd, want die heeft wel vaker spullen uit het buitenland besteld. Die legde mij heel duidelijk alles uit en beantwoordde mijn vragen. Pas na twee dagen had ik de moed om op bestellen te klikken. Nu ik eenmaal besteld én betaald heb moet ik zeggen dat ik er veel rustiger onder ben. Ik geloof dat het allemaal wel goed komt. Ik ben dus heel benieuwd, maar laat het jullie weten als mijn bestelling is binnen gekomen.

Een fijn weekend allemaal.
2 opmerkingen:

  1. HA, je hebt dezelfde blogachtergrond als ik.
    Ik trof je zomaar op internet.
    EN? Is je bestelling al binnen? Heb je een card kit gekocht?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je toch een leuke loungeset zeg! Jullie kunnen zeker weten goed genieten van de zomer!

    BeantwoordenVerwijderen