vrijdag 11 mei 2012

Digi(b)leed

Ik kan hier nu met een stalen gezicht gaan beweren dat ik veel verstand van computers heb. Dat ik precies weet hoe een computer werkt en ook dat ik weet wat ik moet doen als de computer niet werkt zoals ik het graag zou willen zien. 
Maar ik zeg het maar eerlijk: ik ben een eersteklas DIGIBEET. Ofwel; een kluns, een oen, een kneus, een sukkel waar het computers betreft. 
Vanavond werd me dat nog weer eens pijnlijk duidelijk. 

Ik wou wat instellingen veranderen aan deze blog. Een paar blogs die ik volgde eruit knikkeren en andere blogs die ik interessant vind, toevoegen aan mijn lijst. Meteen liep ik tegen een probleem aan, waar ik enkele weken geleden ook al  tegenaan liep. Namelijk dat de beheerder van alle blogs (naar ik aanneem) het dashboard had verandert. Ik kwam er niet uit. Hoe zat alles ook nog maar weer??
Zuchtend en kreunend besloot ik laptop nummer twee maar aan te zetten. Met op de één mijn blog en het andere scherm stap-voor-stap uitleg hoe ik mijn instellingen kon veranderen. En hoe dom ook; het lukte me nóg niet!!! Ik werd er zowaar chagrijnig van.
Op de achtergrond klonk het vrolijke gebrabbel van Kees Driehuis die Per Seconde Wijzer presenteerde. Nog een handicap die ik heb; ik kan niet lezen, of althans woorden in me opnemen, als ik iemand anders hoor praten. Ook al is het de tv.

Albert kondigt aan dat hij even naar de studio gaat, want hij heeft vandaag een bruidsreportage gedaan en wil graag de foto's alvast inladen en bekijken. Maar als hij mijn stroeve gestuntel achter de laptop's zie, krijgt hij blijkbaar medelijden want hij gaat naast me zitten en vraagt wat er aan de hand is.
Geërgerd geef ik aan dat ik dus hélemaal niets snap van Bloggen en dat de helpafdeling van Blog ook helemaal niet up to date is. Dat ik al drie keer precies heb gedaan wat hun zeiden en dat ik de blogs die ik wil verwijderen, nog steeds in mijn leeslijst heb staan.
Albert loodst mij door de Blogwereld alsof hij nooit iets anders heeft gedaan, terwijl hij in werkelijkheid nog nooit met dit programma heeft gewerkt. Duidelijk, en vooral erg kalm en beheerst, legt hij me uit wat ik doen moet. Zelf zit ik namelijk al enige tijd tenenkrommend achter de laptop. Ik snap niet waar hij die beheerstheid vandaan haalt. Of ben ik nu gewoon een verschrikkelijk ongeduldig tiepje?

Hoe het ook zij, binnen een kwartier heb ik alles op een rij. En precies zoals ik het wil en in gedachten had.
Wat fijn om zo'n handige vent in huis te hebben. Iemand die wél weet hoe het moet. Want als Albert mij zojuist niet had geholpen had ik tot Sint-juttemis zitten klooien.


2 opmerkingen:

 1. He Alie,
  Toen ik gisteren je reactie las van eindelijk je blog gevonden, dacht ik hoe kan jij hem niet vinden maar nu ik je verhaaltje lees snap ik het beter haha.
  Ik ben helaas ook zo n kluns op computergebied en als het me dan al lukt weet ik vaak niet meer hoe ik dat dan gedaan had...dus moet je weer zoeken maar al doende leert men.
  Ja dat eeuwige loslaten he ,dat is zo wat we niet willen maar de knoop is hier door,nu nog even een nieuwe frisse hobby zoeken...
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Jootje, nou na heel wat gepuzzel heb ik eíndelijk een blog toe kunnen voegen zónder de hulp van mijn mannetje. Namelijk die van Astrid.
   Ben zo trots op mezelf!! Vooral omdat het eerst weer eens helemaal niet lukte. Maar goed, hij staat er tussen en voor nu blijf ik van de indeling af!!!

   Veel succes met het vinden van een nieuwe hobby. Ik ben zelf sinds vorig jaar begonnen met het maken van kaartjes. En dan niet 3d o.i.d maar stempelen. Is hartstikke leuk om te doen. Miss een tip??
   Fijn weekend. liefs.

   Verwijderen